Ik eet, Jij eet

मैं खाऊंगा, तुम खाओगे

Eet samen met iemand die het wat minder heeft.

Wat is het doel?

Met het project Ik eet, Jij eet wil  Stichting ShivShakti arme mensen en gezinnen in Nederland en India te eten geven.

Helaas is honger nog een groot issue in India. Dit zijn mensen die soms niets hebben dan hun leven en eventueel hun gezin. Deze mensen moeten iedere dag hard vechten om maar iets te kunnen eten of drinken. Soms eten zij dagen niet, dat is helaas de harde realiteit. In Nederland willen we graag daklozen en mensen helpen die wel een dak boven hun hoofd hebben, maar die het veel minder goed hebben. Zo kunnen we een dag organiseren voor deze mensen zodat we met hen in gesprek kunnen om te bekijken waar en hoe we ze verder kunnen helpen. Voor de kinderen zullen we die dag ook leuke activiteiten organiseren. Verder zullen onze vrijwilligers een heerlijke maaltijd en snacks bereiden. We willen een aantal keer per jaar een dag organiseren, verspreid over Nederland.

Om te beginnen willen wij iedere dag 3 maanden lang tenminste 10 mensen te eten geven. Zodra dit een succes blijkt te zijn, willen wij de lat hoger leggen, exponentiële groei realiseren en uitbreiden naar andere delen van India.

 

Alleen op die manier kun je wat bereiken.

Wat is er nodig?

Om het doel te bereiken, is er hulp nodig van:

  •                 Promotors
  •                 Sponsoren
  •                 Ambassadeuren (vertegenwoordigers)
  •                 Donateurs
  •                 Vrijwilligers
Wat is de werkwijze?

Via de stichting bieden we producten aan. Van al deze producten gaat de winstmarge 100% naar het project en schaffen we eten aan voor de mensen die aan het project deelnemen. We plaatsen regelmatig updates op de website en op social media, zodat de donateurs met eigen ogen kunnen zien waar de opbrengsten naar toe gaan.

Hoe gaan we van start?

De initiële focus ligt op India omdat hier het idee voor het project is ontstaan. We zijn met het project gestart in de stad Haridwar ten noorden van de hoofdstad New Delhi. Hier zijn sinds jaar en dag goede doelen aan het werk om op vrijwillige basis mensen eten te geven. Het geld dat zij ontvangen besteden zij volledig aan het voeden van arme mensen.

Wat zijn de kosten?

De koper betaalt niet meer dan de marktwaarde van het product. Dit houdt in dat de prijzen rond het niveau van de winkels liggen. De stichting houdt van deze marge ook niets over voor kosten van onderhoud of betaling van personeel! In plaats van 1 persoon, eten er tenminste 2 personen van hetzelfde geld. Het voeden van de mensen in India wordt volledig door stichting ShivShakti gefinancierd uit de marge die wordt gehaald van het verkochte product uit onze webwinkel. Een reden te meer om onze producten te kopen. U helpt en steunt zo ook met uw aankoop ons project.

Wat is de opbouw van de productkosten?

Producten uit de webwinkel:

De productkosten zijn opgebouwd uit de volgende componenten.

  •                 Product inkoop;
  •                 Marge;
  •                 Verzendkosten;

Reken op €4,- voor een brievenbuspakket en vanaf €6,95 voor een groter pakket.

Aantal mensen gevoed

Volg het project ook op Facebook!

Draagt u ook een steentje bij aan een betere wereld?

Samen met u kunnen wij een vuist maken tegen de honger in de wereld.

Namens alle geholpen personen bedanken wij u voor uw hulp

Volg ons ook op Facebook