OCI Card Service

Kom in contact met India met een OCI kaart.

Stichting ShivShakti heeft vanuit de Indiase Ambassade toestemming gekregen om bepaalde werkzaamheden voor de aanvraag van de OCI kaart uit te voeren. Onder deze werkzaamheden vallen onder andere advies en aanvraag van de stamboomgegevens uit Suriname volgens de laatste eisen van India.

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Wat is een OCI kaart?

De Indiase grondwet staat een dubbel paspoort niet toe. Om toch de voordelen van een Indiaas paspoort te bieden en binding te houden met de “Indiërs overzee (geëmigreerden)” heeft de Indiase overheid de OCI kaart (voorheen PIO) in het leven geroepen. OCI staat voor Overseas Citizen of India (Overzeese Inwoner van India).

Wat zijn de voordelen van een OCI kaart?

 • Visumvrijstelling.
 • Verblijfsvergunning voor India met als mogelijkheid werk en een opleiding volgen.
 • Voordelen op economisch, financieel en educatief gebied.
 • Recht op de aankoop van residentiële en commerciële woningen (met uitzondering van landbouwgrond) in India.
 • Hoge rentetarieven in Indiase bankdeposito’s (momenteel maximaal 6% op spaarrekeningen en 7,5% op vaste deposito’s).
 • Mogelijkheid om beroepen als academicus, arts, architect, ingenieur, geaccrediteerde accountant, etc. in India te beoefenen.
 • Geldig identificatiedocument in alle staten.

Wanneer kom je in aanmerking?

 • Alle niet-Indiase burgers die een kind, kleinkind of een achterkleinkind zijn van een persoon die in 1950 in aanmerking kwam om een burger van India te worden op het moment van de inwerkingtreding van de Indiase Grondwet in 1950 (bijv. personen uit de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap).
 • Een persoon die kind, kleinkind of een achterkleinkind van een Indiase burger is tot en met de zesde generatie.
 • Minderjarigen van wie minstens één ouder een burger van India of een OCI-kaarthouder is.
 • Iedereen die eerder een inwoner van India was.
 • Echtgenoot van een Indiase inwoner of een OCI-kaarthouder.

Kan ik het ook zelf?

Ja, iedereen is in staat zelf de OCI kaart aan te vragen, maar het is gebleken dat dit een tijdrovende en ingewikkelde klus kan zijn. Om die reden biedt Stichting ShivShakti de OCI service aan. Onze service dekt vrijwel alle aspecten van de OCI kaart.

Wat zijn de eisen?

Bezoek de site van de Indiase Ambassade om op de hoogte te blijven van de laatste eisen omtrent de OCI kaart.

 Link

Bijzonderheden

Hoewel het visum een leven lang geldt, moet een OCI kaart periodiek worden vernieuwd. Daarnaast is het zo dat zodra het  Nederlandse paspoort verlopen is, de OCI kaart moet worden aangepast met de nieuwe paspoortgegevens. Houd hier rekening mee voor dat u op reis gaat!

INDIA FACTS

India heeft de snelst groeiende wereldwijde economie (7,2% in 2017-2018 en 7,7% in 2018-2019). De op twee na grootste economie m.b.t. BBP op basis van Koopkracht Pariteit en op zes na grootse op basis van het BBP met een economie ter waarde van $2.1 biljoen, met een marktpotentieel van 1,3 miljard inwoners (inclusief een middenklasse van 600 miljoen personen).

Wereldwijd is India tweede op het gebied van landbouwopbrengst. ‘s- Werelds grootste producent van specerijen, peulvruchten, melk, thee en cashewnoten. De op één na grootse producent van tarwe, rijst, fruit en groenten, rietsuiker en oliezaden; behorend tot de 15 grootste exporteurs van landbouwproducten; tweede op het gebied van binnenlandse visproductie; op vijf na grootste voedsel- en kruidenierswarenmarkt ter wereld.

Op twee na grootste technologie-gestuurde startups ter wereld; top wereldwijde exporteur van ICT diensten, voorziet in de helft van de uitbestede IT diensten in de wereld; op één na grootste telecommunicatiemarkt, met meer dan een miljard abonnees.

Op één na grootste textielindustrie ter wereld; grootste exporteur van garens, op één na grootste exporteur van huishoudtextiel, grootste exporteur van jute; op één na grootste producent van katoen en zijde.

Eén van ’s-werelds grootste bestemmingen voor DBI (directe buitenlandse investeringen); snelst groeiende grote luchtvaart markt; op één na grootste producent van schoeisel; grootste markt voor goud; op vier na grootste producent van ruw staal; grootste medische toeristenmarkt; grootste producent op jaarbasis; op vier na grootste fabrikant van vrachtvervoermiddelen; behorend tot de top 10 van de maakindustrie.

Thuisbasis van de Bombay Stock Exchange (BSE), de grootste aandelenbeurs, met meer dan 5.000 genoteerde bedrijven.

Onze diensten

Voor meer informatie of een afspraak

Volg ons ook op Facebook