Stichting ShivShakti

Het ontstaan van Stichting ShivShakti

De stichting werd in het leven geroepen in mei 2005 door dhr. Chander Persad Debipersad (1946 -2020†) met als doel het bevorderen van de hindoestaanse cultuur. Naast de oprichting van de Shree Shiv Mandir (1985) in Zevenaar die momenteel gevestigd is in Arnhem, wilde hij zijn bijdrage ook leveren aan de samenleving middels educatieve, sociale – en maatschappelijke dienstverlening.

Dhr. Chander Persad Debipersad was een sociaal bewogen mens die zijn cultuur meer bekendheid wilde geven. Hij haalde de kennis en kracht uit het hindoeïsme en gebruikte de leer om mensen te helpen. Dhr. Chander Persad Debipersad heeft ook een onderscheiding mogen ontvangen van de priesterraad Nederland voor zijn goede werk die hij heeft verricht als Dharmvir (geloofsbeschermer). Daarnaast stond hij degenen bij die te kampen hadden met huisvestingsproblemen.

De stichting, begonnen in 2005 onder de naam Stichting “ Hindoestaans Cultureel Centrum Shakti Dhaam ” (HCCSD), was jaren lang minder actief wegens gebrek aan de nodige hulpmiddelen. Op 28 februari 2018 namen dhr. S. Debipersad en dhr. V. Ragghoe het roer over. Zij wilden dit goede werk voortzetten. Zo onderging de stichting een naamsverandering die thans “ Stichting ShivShakti ’’ heet. Bij deze werden de statuten notarieel aangepast.

Dhr.Chander Persad Debipersad  (1946 -2020†)

Volg ons ook op Facebook