Stichting ShivShakti

Over de stichting

Over de Stichting

Stichting ShivShakti staat voor het bevorderen van menselijk welzijn. Wij putten onze kracht, energie en visie uit het Hindoeїsme.

De stichting streeft met name naar het informeren van de hindoe- en de Nederlandse gemeenschap over de cultuur en om deze groepen nader tot elkaar te brengen. Veel mensen weten niet dat Nederland en India een relatie hebben die eeuwen teruggaat.

Daarnaast komen er steeds meer expats uit India in Nederland werken. Deze groep heeft  begrip en aandacht nodig, zodat haar integratie soepel verloopt. Ook willen wij deze Indiërs, die naar Nederland komen om te werken of een nieuw leven op te bouwen, helpen om hun plek te vinden binnen de samenleving. Het is niet gemakkelijk om je te vestigen in een nieuw land waar de normen en waarden anders zijn dan in je thuisland.

Er bestaat namelijk nogal wat tegenstand en frictie binnen de Hindoestaanse gemeenschap waarbij wij van mening zijn dat die er niet hoeft te zijn. Maar denk ook aan het niet eten van rund- en varkensvlees en producten waarin dit zit verwerkt (zoals kaas en snoep), of vragen over trouwen en samenwonen, vrouwenrechten etcetera.

Stichting ShivShakti heeft een weg opengezet voor culturele diversiteit. Wij willen eenieder bijstaan, ongeacht etnische achtergrond, cultuur of religie. De stichting gaat uit van het vrijwillige gedachtegoed Sewa (dienstbaarheid) en biedt onbaatzuchtige hulp door geld en goederen ter beschikking te stellen aan hulpbehoevenden. 

Eèn van de bekende projecten van Stichting ShivShakti is Ik eet, Jij eet, waarmee arme gezinnen in Nederland en India te eten krijgen. Dit project moet mensen ervan bewust maken dat wanneer je van een warme maaltijd geniet, er ergens op de wereld iemand honger heeft. Met een klein bedrag kun je al èèn persoon helpen.

Met onze spiritueel centrum willen wij ruimte ter beschikking stellen voor verschillende activiteiten en kunsten waaraan anderen tegen lage kosten of zelfs kosteloos kunnen deelnemen. Denk dan aan het leren van een andere taal of het bespelen van een muziekinstrument.

Verder wil stichting ShivShakti zich gaan concentreren op dierenwelzijn. Deze gedachte moet nog gestalte krijgen.

Documenten:

Klik hier voor ons beleidsplan:
In ons beleidsplan vindt u uitgebreide informatie over onze doelen en onze projecten.

Klik hier voor ons businessplan:
In ons businessplan vindt u uitgebreide informatie over onze nog te realiseren projecten. Hier hebben wij uw hulp hard bij nodig.

Klik hier voor onze Algemene Voorwaarden:
In de Algemene Voorwaarden vindt u de voorwaarden die van toepassing zijn op alle producten en diensten van Stichting ShivShakti.

Klik hier voor ons Privacy beleid:
In het Privacy beleid leest u alles over hoe wij met uw gegevens omgaan.

Klik hier voor ons Retourbeleid:
In het Retourbeleid leest u hoe wij omgaan met retourzendingen.

Klik hier voor ons Herroepingsformulier:
Het Herroepingsformulier is van toepassing op alle retourzendingen.

Klik hier voor de verzendkosten:
Hier leest u welke verzendkosten wij in rekening brengen.

Stichting ShivShakti heeft de ANBI status.

ANBI: Toegekend per 01-01-2018

Controleer onze ANBI status op de site van de Belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi_zoeken/

Volg ons ook op Facebook