Stichting ShivShakti

Over de stichting

Over de Stichting

 

Stichting ShivShakti staat voor het bevorderen van menselijk welzijn. Wij putten onze kracht, energie en visie uit het Hindoeїsme.

De stichting wil de Hindoe- en de Nederlandse gemeenschap informeren over hun cultuur en deze groepen nader tot elkaar brengen. Veel mensen weten niet dat Nederland en India een relatie hebben die al meer dan 100 jaar oud is. 

Daarnaast komen er steeds meer expats uit India in Nederland werken. Deze groep heeft ook begrip en aandacht nodig zodat hun integratie soepel verloopt. Ook willen wij deze Indiërs, die naar Nederland komen om te werken of een nieuw leven op te bouwen, helpen om hun plek te vinden binnen de samenleving. Het is niet makkelijk om je te vestigen in een nieuw land waar de normen en waarden anders zijn dan in je thuisland.

Er bestaat namelijk nogal wat tegenstand en frictie binnen de Hindoestaanse gemeenschap waarvan wij van mening zijn dat die er niet hoeft te zijn. Maar denk ook aan het niet eten van rundvlees en varkensvlees en producten waarin dit zit verwerkt (zoals kaas en snoep), of vragen over trouwen en samenwonen, vrouwenrechten etc.

Stichting ShivShakti beperkt zich niet alleen tot de hindoestaanse cultuur, maar heeft een weg opengezet voor culturele diversiteit. Wij willen een ieder bijstaan, ongeacht etnische achtergrond, cultuur of religie. Dit is waar stichting ShivShakti zich sterk voor maakt, door zich in te zetten voor een ieder die hulpbehoevend is. 

Door uit te gaan van het vrijwillige gedachtegoed dat Sewa heet, wil de Stichting projecten en activiteiten organiseren om geld op te halen om deze groep te helpen.

Mensen die het wat minder hebben, wie zijn dat?
Dit zijn mensen die onder de armoedegrens leven en/of op straat leven, mensen die dagelijks moeten vechten voor een warme maaltijd.

Wij helpen door gelden en goederen ter beschikking te stellen aan deze mensen. Met bijvoorbeeld het project Ik Eet, Jij Eet willen we donaties ophalen zodat we deze groep mensen te eten kunnen geven. Het project moet mensen ervan bewust maken dat wanneer je van een warme maaltijd geniet, er ergens op de wereld iemand honger heeft. Met een klein bedrag kun je al 1 persoon helpen.

Met onze spiritueel centrum willen wij ruimte ter beschikking stellen voor verschillende activiteiten en kunsten waar anderen tegen lage kosten of zelfs kosteloos aan kunnen deelnemen. Denk dan bijvoorbeeld aan het leren van een andere taal of het bespelen van een muziekinstrument.

Verder wil stichting ShivShakti zich ook gaan concentreren op dierenwelzijn. De gedachte moet nog gestalte krijgen.

Documenten:

Klik hier voor ons beleidsplan:
In ons beleidsplan vindt u uitgebreide informatie over onze doelen en onze projecten.

Klik hier voor ons businessplan:
In ons businessplan vindt u uitgebreide informatie over onze nog te realiseren projecten. Hier hebben wij uw hulp hard bij nodig.

Klik hier voor onze Algemene Voorwaarden:
In de Algemene Voorwaarden vindt u de voorwaarden die van toepassing zijn op alle producten en diensten van Stichting ShivShakti.

Klik hier voor ons Privacy beleid:
In het Privacy beleid leest u alles over hoe wij met uw gegevens omgaan.

Klik hier voor ons Retourbeleid:
In het Retourbeleid leest u hoe wij omgaan met retourzendingen.

Klik hier voor ons Herroepingsformulier:
Het Herroepingsformulier is van toepassing op alle retourzendingen.

Klik hier voor de verzendkosten:
Hier leest u welke verzendkosten wij in rekening brengen.

Stichting ShivShakti heeft de ANBI status.

ANBI: Toegekend per 01-01-2018

Controleer onze ANBI status op de site van de Belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi_zoeken/

Volg ons ook op Facebook